Hoe ziet een traject bij een budgetcoach er uit?

Samen met je coach doorloop je een aantal stappen om weer grip te krijgen op inkomsten en uitgaven. Het uitgangspunt is dat je er op een manier die voor jou praktisch is mee aan de slag gaat, zodat je in de komende periode weer overzicht krijgt. Soms is een eenmalig budgetadvies al genoeg om je weer op weg te helpen.

Stap 1: Het kennismakingsgesprekWelke stappeen doorloop je in het traject van Budgetcoach Hoorn?

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Ik ben benieuwd naar wie er tegenover mij aan tafel zit en hoe jouw dagelijks leven is. En natuurlijk wil jij ook graag weten wie er tegenover jou zit. Aangenaam kennis te maken!

Verder staan we uitgebreid stil bij jouw persoonlijke financiële situatie. Al deze informatie is nodig om straks een overzicht en een budgetplan op te stellen. Het kennismakingsgesprek duurt gemiddeld 1,5 uur en vindt meestal plaats bij jou thuis.

Hoe bereid je je voor?

  • Zoek al je (bank-) afschriften op.
  • Pak al je niet behandelde post bij elkaar.
  • Haal de map met verzekeringspapieren tevoorschijn.
  • Ga na of je de kopieën van je belastingaangiftes nog hebt.

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek >>

Stap 2: Vervolggesprek

Kan ik je helpen en wil jij dat graag? We bespreken jouw persoonlijke aanpak en tekenen een overeenkomst en de Algemene Voorwaarden Dienstverlening. Zo kunnen we, ook later nog, terug vinden wat we precies met elkaar hebben afgesproken, bijvoorbeeld over de kosten.

Daarna maken we een duidelijk overzicht van de openstaande nota’s, alle leningen en eventuele achterstanden. We staan ook stil bij hoe jouw financiële toekomst eruit gaat zien. Op welke termijn kun je schulden aflossen? Zijn er dingen die je tijdelijk moet laten of juist moet doen om je doelen te halen? Zijn er verder nog dingen die ik moet weten om je de komende tijd op een prettige manier te kunnen coachen?

Tot slot geef ik je tips om geld te besparen of om meer inkomsten te krijgen en bied je een aantal vaardigheden om financieel gezonder te leven.

Stap 3: Vinger-aan-de-pols-gesprek

Na ons vervolggesprek houd je inkomsten en uitgaven bij in een digitaal ‘huishoudboekje’. Regelmatig spreken we elkaar om te zien hoe het gaat.

Loop je tegen problemen aan? Dan vinden we een oplossing en als dat nodig is, passen we jouw budgetplan aan. Hoeveel van dit soort gesprekken we hebben, hangt af van hoe het gaat. Ik zal je in het vervolggesprek wel een indicatie geven.

Stap 4: Afrondingsgesprek

Gaat het goed en heb je er alle vertrouwen in dat je er op een weldoordachte manier zelf mee verder kunt? Dat is goed nieuws! Dan hebben we nog één afspraak: het afrondingsgesprek. Zie het afrondingsgesprek als de start van een verantwoord uitgavenpatroon voor alle komende jaren.

Budgetcoach Hoorn
Charlotte van Pallandthoff 122
1628 ZK  Hoorn
Tel. (06) 11 23 08 88
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN NL11 INGB 0667 3450 78
Ingeschreven bij de KvK te Hoorn onder nummer 52086585

Algemene voorwaarden
Privacy & Cookie beleid

 

             
           
Copyright 2018 - 2021 Budgetcoach Hoorn
Website gemaakt door: 1place4ads.nl