Maak kennis met Sylvia, Budgetcoach Hoorn

Sylvia Koomen Budgetcoach HoornIk geloof dat geld alleen niet per se gelukkig maakt. Volgens mij is het juist de balans tussen inkomsten en uitgaven die rust geeft. Dan hoef je je geen zorgen te maken en weet je precies waar je aan toe bent. Dat draagt in ieder geval wél een beetje bij aan jouw geluk. En als ik je daarbij mag helpen: graag!

Mensen helpen

Mijn eerste baan, jaren geleden intussen, was die van financieel adviseur bij ING. Het was mijn taak om te zorgen voor toekomstbestendige financiële situaties. Ik gaf mijn klanten advies over financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken of spaarrekeningen en hielp hen bij het nemen van financiële beslissingen. Het mooie was dat je met allerlei verschillende mensen te maken krijgt en hen kunt helpen met iets waar zij zelf niet altijd alles vanaf weten.

Geldzorgen zijn heftig

Maar wat ik ook zag, was dat het iedereen kan overkomen: een periode waarin het financieel gezien minder goed gaat. Extra vervelend aan geldzorgen is dat ze een enorme impact kunnen hebben op je dagelijks leven. Je bent er voortdurend mee bezig en het zit altijd in je achterhoofd. Misschien lig je er zelfs wakker van of maak je er ruzie over.

Uit en weer in balans

Als er klanten waren die worstelden met geld, dan lukte het niet om inkomen en uitgaven in balans te krijgen. Er was meestal geen goed overzicht van wat er binnenkwam en weer uitging, en daardoor konden niet alle rekeningen meer betaald worden. Overigens heb ik ook gezien dat een hoog inkomen echt geen garantie hoeft te zijn voor een stabiele financiële situatie!

Hulp en advies

In al die jaren bij ING heb ik ervaren hoe fijn het dan is om bij iemand aan te kloppen voor advies en een steuntje in de rug. Daarom besloot ik zo’n 7 jaar geleden om me te laten bijscholen als budgetcoach. Sindsdien help ik iedereen die financiële zaken op orde wil stellen, graag wil besparen of gewoon wil weten of de financiële situatie toekomstbestendig is. Want wat mij betreft is hulp inschakelen bij iets waar je alleen niet helemaal uitkomt niet iets geks. Dat doe je voor bijvoorbeeld je gezondheid toch ook?

Neem contact op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek >>

Of lees eerst wanneer je precies een budgetcoach inschakelt >>